Svenska Kennelklubbens centralstyrelse riktar nu stark kritik mot den internationella kennelfederationen, FCI

Svenska Kennelklubbens centralstyrelse riktar nu stark kritik mot den internationella kennelfederationen, FCI. Förutom det omdebatterade beslutet att låta Kina arrangera världsutställningen 2019 anser SKK att FCI brister på flera andra punkter.
I juni röstade FCIs generalförsamling fram Kina som värdland för världsutställningen 2019, ett beslut som mött stark kritik på flera håll och diskuterats flitigt i sociala medier. SKKs centralstyrelse, CS, riktar i en skrivelse kritik mot såväl valet av Kina som värdland för WDS 2019 som själva valprocessen och FCIs sätt att hantera den kritik som kom från Norsk Kennel Klub, NKK.
Centralstyrelsen kommer nu att begära mandat från kommande Kennelfullmäktige att förändra SKKs medlemskap i FCI alternativt begära utträde ur organisationen.
Domare och utställare som planerar att resa till Kina uppmanas att beakta CS synpunkter innan beslut tas
Läs nyheten i sin helhet på SKK.se 
och härDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.