Om du inte gillar hundens ägare – gillar inte hunden dig

En ny studie visar att hundar förstår långt mera samspelet mellan två människor än man tidigare har vetat, det visar en forskning som publicerats i tidskriften Journal Animal Behavior.

Hundar är väldigt duktiga på att läsa av situationer, i testet undvek hundar tex att ta mat från en person som vägrade att hjälpa hundens ägare.

Undersökningen visar att hundar försöker undvika människor som på ett eller annat vis inte gillar hundens ägare. I studien framkommer att hundarnas sätt att skilja mellan människor, kan vara ett försök att knyta an till de människor som hundarna mest sannolikt får mat från.

Kan detta vara en orsak till att en del hundar tex inte vill att en del exteriördomare kommer nära eller rör hunden på hundutställning, medan hunden står som en staty för en annan exteriördomare eller tex på ringträning etc?

Alla är inte lika entusiastiska över studieresultaten. Professor Marie Nitzschner från Max Planck Institutet i Tyskland säger:

”Det är fortfarande inte klart vad hundar förstår och inte förstår av mänsklig interaktion. Vi måste först se mer forskning på detta område. ”

Spot Has Your Back: Dogs Avoid People Who Slight Owners

  

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.