Problem med hemtjänsten sedan hon köpte en Cane corso

Efter att Susanne som lider av Fibromyalgi köpte en italiensk mastiff av rasen cane corso vågar hon inte larma hemtjänsten mera.

Det händer att Susanne tappar känseln i benen och balansen sviktar, hon kanske svimmar, faller ofta och som andra fibropatienter har hon svåra smärtor. Nu sitter hon i rullstol och  behöver hjälp av hemtjänsten.

Sedan hon skaffat sig hunden Khloe, en mastiff så har hon haft problem med hemtjänsten, hunden måste vara inlåst innan hemtjänsten kommer på sina dagliga besök. Om Susanne skulle ramla så vågar hon inte larma eftersom hon är rädd vad som kan ske om hemtjänsten kommer……hon är rädd att de skickar polisen och vad skulle då ske med hunden?!

Det kan räcka att ägaren jämrar till för att hunden ska reagera på ett oförutsett sätt. Det är en fara för personalen och det har hänt i andra sammanhang, säger Kenneth Johansson, chef för socialförvalt-ningen i Trelleborgs kommun till HD.se

Cane corso: Rasen är av vakt- och gårdshundstyp vilket man ska ta hänsyn till vid val av denna ras. I Sverige används den i dag främst som sällskapshund men är ingen idealisk förstagångshund på grund av sina egenskaper skriver SKK på sin sida.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.