Husdjursägare köper julklappar för mellan 300 – 500 miljoner kronor per år

julklapp

HusdjursPanelen från Animail visar att hela 72 procent av mattar och hussar alltid eller ibland köper julklappar till sina husdjur. Endast 15 procent av husdjursägarna köper aldrig julklappar till sina husdjur. 8 av 10 husdjursägare slår dessutom in klapparna i julklappspapper. Leksaker, tuggben och godis är de mest populära julklapparna.

–       Att så många husdjursägare köper julklappar till sina husdjur kommer faktiskt inte som någon chock. Det här visar vilken stark roll husdjuren har som en självklar medlem i familjen, säger Karl Prytz, VD för Animail.

HusdjursPanelen visar också att 30 procent av de tillfrågade spenderar mellan 100 och 200 kronor på julklappar till sina husdjur. 17 procent spenderar mellan 200 och 300 kronor och hela 14 procent spenderar minst 500 på sina husdjur i juletid. 2,5 miljoner svenskar äger minst ett husdjur vilket betyder att denna stora och köpstarka målgrupp spenderar uppemot en halv miljard kronor varje år på julklappar till husdjur.

13 procent av husdjursägarna uppger att de planerar att spendera mer på julklappar till sina husdjur än föregående år. 80 procent av de tillfrågade planerar att spendera lika mycket. Endast 7 procent uppger att de tänker spendera mindre i år än föregående år.

–       Svenska husdjursägare är en oerhört stark målgrupp som gärna spenderar pengar på sina husdjur. Vi ser en stor uppgång i försäljningen av husdjurstillbehör under november och december månad där just leksaker, tuggben och godis är några av de artiklar som ökar mest, men även andra typer av julklappar så som halsband och bäddar, säger Karl Prytz.

8 av 10 hussar och mattar slår in sina julklappar till husdjuret

Närmare 8 av 10 husdjursägare, 78,5 procent, uppger i undersökningen att de alltid eller ibland slår in sina julklappar till husdjuren i julklappspapper. Endast 12 procent av hussar och mattar uppger att de aldrig slår in dessa julklappar.

Leksaker, tuggben och godis är mest populärt!

De populäraste julklapparna till våra husdjur är enligt husdjursägarna; leksaker, 48 procent; tuggben, 43 procent samt godis, 42 procent.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.