Tekniken har utvecklats och det går att göra avancerade ingrepp på djur

DOG NEWS ställde frågan för något år sedan, hur länge skall man behandla ett sjukt djur? Tekninken går framåt man kan snart göra nästan vad som helst för att hjälpa ett sjukt djur. Nya framben, rullstol ja nästan vad som helst. När är det för hundens bästa? När är det för att ägaren vill rädda sitt djur kosta vad det kosta vill även på bekostnad av hundens känslor. Mycket svåra frågor! Nedan skriver Fil. Doktor Etologi Elin Weber och Leg. veterinär Sofia Wiberg om att man måste stätta stopp någonstans.

”Man måste fråga sig om vård och behandling av djur gynnar individen eller leder till utdraget lidande. Vi ska givetvis fortsätta behandla våra husdjur. Men ibland måste vi sätta ner foten och säga stopp”, skriver Fil. Doktor Etologi Elin Weber och Leg. veterinär Sofia Wiberg.

I vissa fall kanske det inte längre handlar om djuret, utan om människans behov av att vårda och omhänderta. Det är i grunden positiva egenskaper, men man måste fråga sig om behandlingen gynnar individen eller leder till utdraget lidande.

Det är ofta svåra beslut som ska tas, och många faktorer ska vägas in. För djurägaren gäller det deras bästa vän. Man kan vara överväldigad av situationen och känna skuld om man väljer att inte behandla och istället tvingas välja det som ibland är enda alternativet – avlivning.

Läs hela artikeln på SVT ”Ibland måste vi sätta ner foten och säga stopp”

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.