40 procent oroar sig över hunden på semestern

Inför stundande semestertider med härliga ledigheter och sköna dagar tar många hundägare hjälp av släkt, vänner eller grannar som hundvakter.  Ett vanligt orosmoln bland semestrande hussar och mattar är att hunden ska bli sjuk eller råka ut för en olycka. Det framgår av en undersökning som Agria Djurförsäkring låtit göra.semester

Hela 40 procent av hundägarna oroar sig för att hunden ska bli sjuk eller skadad när de är bortresta. Om oron beror på bristfälligt förtroende för hundvakten som oftast är en släkting, vän eller granne eller bara en allmän oroskänsla är svårt att sia om.

–  Det är förståligt att djurägare oroar sig över att hunden bli dålig när man inte är hemma. Om olyckan skulle vara framme kan det bli en tråkig och dyr affär att avbryta en resa för att åka hem och vårda sin hund, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef, Agria Djurförsäkring.

Allra vanligast är att släkt, familj eller vänner ställer upp i semestertider. Det är bara var tionde hund som flyttar in på pensionat när matte och husse semestrar.

Agrias undersökning visar att 43 procent av hundarna får följa med på Sverigesemestern. Dock är det fortfarande ganska ovanligt att ta med vovven till Mallorca – 74 procent får nöja sig med svensk mark under tassarna – trots goda möjligheter att flyga med mindre hundar. Majoriteten av de resande hundarna håller sig i Norden eller Europa.

– Vi vill göra det så enkelt och härligt som möjligt att ha en hund. Djurägare måste känna sig trygga med hundens hälsa och välmående även i semestertider oavsett om den bor hos hundvakt, på pensionat eller följer med, säger Patrik Olsson.

Svenska hundar i semestertid:

–          40 % av hundägarna oroar sig att hunden ska bli sjuk när de är bortresta

–          65 % av vovvarna får stanna hemma hos släkt, vänner eller grannar

–          10 % flyttar in på hundpensionatet

–          43 % av hundarna har följt med på semestern någon gång

–          26 % av hundarna har rest utomlands i Norden och Europa

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.