Hunden är Finlands fjärde farligaste djur

I Finland dör årligen i genomsnitt 11–12 personer av skador orsakade av djur. Mer än hälften av skadorna som kräver sjukhusvård orsakas av hundar eller andra däggdjur, ormbett orsakar en fjärdedel av fallen.

De farligaste djuret där människor dör i djurrelaterade olyckor är älgkrockar, på andra plats kommer hästrelaterade olyckor. Det tredje farligaste djuret är getingen och på fjärde plats kommer hunden, enligt en artikel i Vasabladet.

I älgkrockar dör flera människor än i olyckor relaterade till hästar, hundar och katter sammanlagt.

Hundbett är dubbelt så vanliga bland barn jämfört med vuxna men det är mera sällsynt att ett barn dör av ett hundbett. Ett typiskt olycksoffer där hund är inblandad är en pojke under sju år som blivit bitet av sin egen hund under en lek inomhus.

Älgkrockar dödar cirka fem personer varje år

04a17839ca2a50a26b9820436795a5ebDOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.