Evidensia svarar DOG NEWS – priset på att avlägsna mjölktänder

retained_teeth_in_dogs_3

 

Eva Engström, Marknads- och Kommunikationschef på Evidensia svarar DOG NEWS på frågan vad är det som kostar så mycket mer hos Evidensia än hos kliniken i Täby? Ingreppet gäller att avlägsna mjölktänder från hundvalp. 

DOG NEWS skrev igår: Vad är det som kostar Evidensia?

Eva svarar; Så här arbetar vi vid tandvårdsbehandlingar:

När det gäller mjölktänder som behöver dras ut är det viktigt att tandanlagen för de kommande vuxentänderna inte skadas. Det får inte heller blir rötter kvar från mjölktänderna. För att ge vård av hög kvalitet och med minsta möjliga risk röntgar vi därför hunden, vilket medför en kostnad. Vi följer även normen från Sveriges veterinärmedicinska sällskap som rekommenderar att behandling av tandpatienter ska göras på sövda och intuberade djur. Som ytterligare en del i våra tandbehandlingar ingår även smärtlindring i samband med ingreppet. Vi har alltså kostnader för material, läkemedel, narkospassning, röntgen och veterinärens lön.

Vi har svårt att se att man kan följa alla dessa moment för 1500 kronor.Kan det vara så att vi jämför olika behandlingsmetoder?

DOG NEWS kommentar: exakt den vård fick kullsyster till valpen artikeln handlar om, men ingen röntgen togs. Slutsummma efter att veterinären avlägsnat 11 mjölktänder som satt väldigt hårt var 2570 kr. Vi har ingen erfarenhet hur ingreppet kommer att gå till på kliniken i Täby , som har erbjudit sig att avlägsna valpens mjölktänder för priset av 1500 kr.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Evidensia svarar DOG NEWS – priset på att avlägsna mjölktänder

  1. Carina skriver:

    Vilket load Of crap Evidensia 😈
    😠
    värsta sortens OCKER är det 😡 skämmes ta me fan!

  2. Sandra skriver:

    Jag går hos kliniken som tar 1500 kr för att dra ut tänderna med min katt. Hon har forl så vi är där var sjätte månad för att kolla status. Jag är sååå nöjd! Tidigare har jag varit på andra, större kliniker och (tyvärr) gjort den ena galna behandlingen efter den andra, de utnyttjade att jag var oerfaren och orolig kattägare på ett vidrigt sätt. Det säger ganska mycket när den första frågan man får är ”hur mycket veterinärkostnad har du på försäkringen?”…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.