10 veckors hundvalp lämnades ensam i hundgård dygnet runt

ledsenvalp

(valpen på bilden har inget med inlägget att göra)

En hundägare på Orust förvarade sin 10-veckors gamla hundvalp alldeles ensam utomhus i en hundgård, med 10 graders värme i kojan.

Det är sällan som Länsstyrelsen får in rapporter om hundägare som inte förstår hur man skall hålla en liten valp. Men det visade sig att anmälan var riktig, valpen vistades utomhus i en hundgård som förövrigt var i bra skick men det fattades hundmat i skålarna.

En hundvalp måste få social kontakt och får bara lämnas ensam kortare stunder och dessutom behöver en hundvalp vara inomhus i 20 graders värme. Hundägaren på Orust hade läst sig till att en valp skall klara sig i en hundgård, han får nu bakläxa och måste ta hand om hundvalpen bättre.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.