Nästan en miljon hundägare missar filmen ”A dog’s purpose” på bio

Lasse Hallströms nya storsäljare hundfilmen A Dog’s Purpose som redan fått enormt stor uppmärksamhet i Sverige kommer inte att visas på bio, utan släpps direkt på DVD i maj.

Att Nordisk Film har gjort en kommersiell felbedömning är helt klart, de har inte räknat med att nästan en miljon svenska hundägare hade velat se filmen på bio. Nordisk Film har gjort bedömningen att i rådande konkurrens på landets biografer kommer filmen inte generera önskade intäkter för att få kostnadstäckning för en lansering på bio.

Beslutet att filmen inte visas på bio kom som en chock för Lasse Hallström och för många hundälskare i landet 🙁

”A dog’s purpose”, en dramakomedi efter W. Bruce Camerons bästsäljande bok, handlar om en hund som återföds fyra gånger i olika skepnader och raser och med olika ägare åren 1961 till nutid. Josh Gad har lånat ut sin röst till de olika hundarna, Dennis Quaid är den mest kända skådespelaren i övrigt.

Med 143 miljoner dollar (drygt 1,2 miljarer kronor) i intäkter på bara en och en halv månad är det en av Lasse Hallströms största framgångar så här långt.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Nästan en miljon hundägare missar filmen ”A dog’s purpose” på bio

  1. Rita Ohlson skriver:

    Tråkigt att vi inte kan gå på bio och se filmen. Har bevakat när premiären skulle komma sedan i slutet av januari.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.