Kennelägare får djurförbud

djurförbud.jpeg

En kennelägare i Laholmstrakten som tidigare har fått flera anmärkningar från Länsstyrelsen beläggs nu med djurförbud och får inte ha hand om några djur alls.

Under de senaste sex åren har Länsstyrelsen gett flera anmärkningar till kennelägaren och hans fru. Kennelägaren och hans fru har också blivit dömda till viten flera gånger i domstol. Numera bor kvinnan på annan ort och omfattas därför inte av djurförbudet.

I december omhändertog länsstyrelsen med hjälp av polisen flera hundar, som senare lämnades över till ägare runt om i Europa.

Från och med nu får alltså mannen inte ha hand om några djur alls. Länsstyrelsen påtalar i sin skrivelse att mannen under många års tid uppvisat brister i din hållning och skötsel av hundar, medan mannen riktat kritik mot fel i länsstyrelsens handläggning och menar att han drabbats av ekonomisk skada och ansett att det saknas skäl för djurförbud. Något som Länsstyrelsen bestrider i sitt beslut.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.