Málaga i södra Spanien går till hård kamp mot hundbajset på gatorna

bajs.jpg

Staden Málaga i södra Spanien går till hård kamp mot hundbajset på gatorna. Man kommer att dna-testa alla stadens hundar för kunna slå fast vilken hund som har bajsat på gatan.

Matte eller husse som inte plockar upp hundbajset hotas med böter på upp till 500 euro, rapporterar tidningen Diario Sur.

Från april har ägarna till de 98 000 hundarna som är registrerade i staden Málaga sex månader på sig att dna-testa och registrera sin hund i en genbank.

Det kommer också att kosta 35 euro att testa hunden men mindre bemedlade familjer ska få stöd för det. Gentestet görs genom blodprov och hunden får ett märke eller ett ID-kort som gör det lättare för polisen att kontrollera att hunden finns i den kommande genbanken.

Den nya förordningen kommer inte att träda i kraft förrän eventuellt om ett år eftersom en del pappersarbete återstår efter att hundarna har testats och registrerats.

Det är meningen att myndigheterna Málaga i framtiden ska ta prov på bajs som ligger på gator och trottoarer. Provet ska jämföras med de registrerade genetiska profilerna. Kostnaderna för det ska betalas av samhället.

Det vanligaste bötesbeloppet är 212 euro men det kan stiga till 500 om bajset finns i parker, gågator eller nära skolor och sjukhus.

Också djurskyddet uppmärksammas i den kommande förordningen. I privata miljöer får man inte heller utsätta hunden för skrämmande ljud som buller, explosioner eller smällare.

Genbanken ska också fungera som hjälp för att spåra ägare till hundar som behandlats illa eller övergetts.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 Response to Málaga i södra Spanien går till hård kamp mot hundbajset på gatorna

  1. Saffran skriver:

    Detta borde Sverige ta efter!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.