Göteborgs kommun sätter stopp för Hundstallet i Göteborg – inget bygglov

För tre år sedan arrenderade Göteborgs kommun ut mark till Hundstallet, i syfte om att det skulle byggas ett Hundstall på platsen, 20 miljoner kronor har samlats in men nu ger  kommunen inte bygglov.

I Västra Götaland har det länge funnits ett behov av en erfaren organisation som kan ta emot, vårda och omplacera ett större antal hundar som farit illa eller blivit hemlösa. Efter lång tids planerande är det med glädje vi kan konstatera att arbetet med att etablera Hundstallet i Göteborg har dragit igång.

Första spadtaget tas inte riktigt ännu, men startskottet har gått och målet är att i slutet av 2016 ha en fullt fungerande verksamhet i ett nybyggt hundstall i Bergsjön. Tack vare Hundstallet Göteborg kommer 250 till 300 hundar per år att få en andra chans i livet, skrev DOG NEWS för 3 år sedan, själva bygget beräknas dra igång i slutet av 2015

Hundstallet gjorde en ordentlig upphandling, valde mellan fem projektledare och tre arkitektbyråer, gjorde markprover och så vidare. 1,2 miljoner har alltihop kostat och nu blir det inget av! Hundstallet har anlitat advokat och kommer att begära att få tillbaka pengar av Göteborgs kommun. Det är donatorernas och medlemmars pengar som gått åt till det här.

Enligt avtalet har föreningen betalt 64 000 kronor per år för arrendet. Sedan lovades de att få köpa loss tomten för 1,6 miljoner kronor. Ett 1 400 kvadratmeter stort hundstall skulle byggas, med rastgårdar på resten av marken. Ungefär 50 hundar skulle få plats. Personal skulle anställas och både volontärer och praktikanter kunde räkna med plats, skriver GP.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg.

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Göteborgs kommun sätter stopp för Hundstallet i Göteborg – inget bygglov

  1. Bosse Edoff skriver:

    Helt enkelt för jäkligt, men många märkliga beslut tas ju i Göteborg. Den så kallade Göteborgsandan trodde den betydde något annat och positivt men det har ju visat sig att det innebär något helt annat. Extremt tråkigt.

  2. Pingback: Hundstallet Goteborg | hundstallet.se - SwVast

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.