Hundens goda luktsinne är en myt – människan har lika bra luktsinne

Luktsinnet hos människor är lika bra som hos andra däggdjur, människan har således lika bra luktsinne som hundar, säger hjärnforskaren John McGann vid Rutgers University.

Det är en myt att hundar har bättre luktsinne än människan, en myt som funnits i över 150 år och nu är det dags att vi förstår sanningen att hunden inte alls har ett bättre luktsinne än människan. Men hunden kan känna andra lukter än vi människor.

En ny studie som bevisar att hunden inte har ett bättre luktsinne än människan publicerades i den vetenskapliga tidskriften Science.

Teorin att människan har ett begränsat luktsinne i jämförelse med sin fyrbenta bästa vän lanserades redan 1879. Man menade att hunden behöver ett luktsinne för sin överlevnad, till skillnad från människan som har en friare vilja, skriver ab.

Your nose knows more than scientists thought

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hundens goda luktsinne är en myt – människan har lika bra luktsinne

  1. Kerstin Norberg skriver:

    Snacka om fake news! Hundar har ett luktsinne som är 20 000 gånger bättre än människans. Hade vi ett lika bra luktsinne som hundar skulle vi kunna sysselsätta massor av människor med att spåra knark, försvunna människor, göra eftersök på trafikskadat eller skadeskjutet vilt etc.

  2. Birgitta Lindqvist skriver:

    Undrar varför tullen inte tar fler drogsmugglare?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.