Roy räddade livet på hunden Charlie – nominerad till Årets Vardagshjälte

Foto: Wikipedia

Roy slet praktiskt taget den lilla hunden Charlie ur dödens käftar sedan den överfallits av en betydligt större hund – nu nomineras Roy till Årets Vardagshjältar och du kan rösta på honom fram till den 30 maj.

Många människor stod och såg på när en stor hund anföll dvärgschnauzern Charlie. Käftarna satt hårt över nacken. Roy insåg snabbt att det skulle bli omöjligt att få loss den lilla hunden. Istället tog han ett bastant tag i nackskinnet på angriparen som släppte sitt offer, skriver nsk.

Roy tycker inte att det han gjorde för hunden Charlie är något märkvärdigt, han efterlyser mera civilkurage av folk och sunt förnuft. Han tycker att egoismen breder ut sig i samhället och att folk istället för att hjälpa tar upp sin mobilkamera och filmar olika händelser för att sprida dem på facebook och få uppmärksamhet själv.

Vill du rösta på Roy i Årets Vardagshjältar:

Rösta så här: Skicka ett sms till 72672 med texten ”Lions” följt av ett mellanslag och den kandidat, 1 till 6, som du röstar på – till exempel ”Lions 02”. Kostnaden är 20 kronor per sms samt eventuell operatörsavgift. Pengarna går till Lions hjälpverksamhet.

Du kan också rösta via vanlig post. Ange då ditt eget namn, din adress och telefonnummer samt berätta vilken kandidat du vill rösta på. Adressera brevet till Norra Skåne, Väpnareg. 6, 28181 Hässleholm, eller till Resia i Hässleholm. Glöm inte att bifoga 20 kronor.

Rösta senast den 30 maj.

Roy räddade livet på Charlie

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

4 svar på Roy räddade livet på hunden Charlie – nominerad till Årets Vardagshjälte

 1. yorkielove skriver:

  Vardagsmod måste premieras🐾
  Härligt att det finns människor som Roy🌹

 2. 77711n skriver:

  Hur många gånger räddade inte jag min strävhåriga, viltfärgade jakttax från lösspringande schäfer och unga labradorhannar en gång i tiden. F öv släppte jag min hunds koppel o lyfte upp den större hunden genom att grabba tag runt midjan på angriparen så att den tappade markfästet med bakbenen – det är det bästa sättet.

 3. Saffran skriver:

  Vilket kandidat nummer har Roy?
  Klart man röstar på honom! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.