Vargattacken på familjehunden väcker känslor – hur skall man agera

Förra veckans vargattack där en familjehund blev ihjälbiten, har delat Sverige i två läger, de som försvarar vargen och de som inte vill ha vargar så nära inpå människan.

Vargen kan ha sett hunden som ett byte eller som en konkurrent då det i samma område skall ha funnits en schäferblandning en tik som löper.

Länsstyrelsen i Stockholm larmades senaste vecka om att en hund blivit attackerad av varg i norra Vallentuna, hunden hittades senare död. Händelsen inträffade i fritidshusområdet Ekskogen strax söder om kommungränsen.

Hunden var en familjehund, en Cavalier king charles spaniel. Ägaren var ute på morgonpromenad och hade hunden lös. Plötsligt dök det upp en varg som tog hunden och stack tillbaka in i skogen. Flera vargangrepp har skett i Uppland under den senaste veckan, där får har fått sätta live till.

Hur skall du agera om du möter en varg eller annat rovdjur

Vad rovdjurshandläggare Arne Söderberg har att berätta om hur du skall agera vid möte med vargar i människans närhet kan du se och lyssna på Nyhetsmorgon här

För att skydda din hund skall du ALLTID ha din hund kopplad! Det gäller alltid då du rör dig ute med hunden, du vet aldrig om du möter en varg, en ilsken älg eller annat rovdjur eller annan hund som kan tänkas attackera!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.