Ensam valp i hundgård – varför reagerar inte länsstyrelsen?

I början av augusti köptes en valp till en mindre ort i Falköpings kommun. Ägaren har sedan dess haft valpen ute i en hundgård där den inte har kontakt med människor, varken ägare eller andra. Valpen gnyr och ylar i sin ensamhet och förbjuds positiv kontakt av sin ägare. Denna behandling förklaras av att valpen ska ”lära sig”.

Länsstyrelsen blev kontaktad den 8 augusti gällande detta. De kom sedan ut och tog sig en titt, men ingenting har gjorts åt saken. Valpen är fortfarande fast i hundgården och gnyr ledsamt.

Ett flertal utav oss som har varit ute under nattetid har hört valpens ensamma ylande. Vi kan inte annat än att empatisera med den stackars vanvårdade valpen. Det här är inte mindre än djurplågeri. En valp ska inte behöva leva så. Den behöver ett kärleksfullt hem för att utvecklas rätt och må bra. Det är inte nog att betala för en hund, ge den mat och vatten. Man behöver lägga ned tid och kärlek. Allt annat är att aktivt plåga den stackars valpen.

Vi vill att länsstyrelsen tar sig an det här. Det är inte okej att ignorera djurplågeri som sker så öppet. Valpen har inte gjort något för att förtjäna att behandlas på ett sådant hemskt sätt. Vi måste göra något, hjälp oss att få länsstyrelsen att agera!

Detta står att läsa på sla debatt en öppen insändarartikel till Länsstyrelsen

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

71 svar på Ensam valp i hundgård – varför reagerar inte länsstyrelsen?

 1. Katrin skriver:

  Vart i Falköping finns den? Ska åka o snacka med ägaren

 2. Katrin skriver:

  Vart är valpen jag ska åka o tala med ägaren

 3. Pia skriver:

  De som har hört och sett detta måste ju veta var valpen är! Hade jag inte bott så långt ifrån hade jag hämtat den och fattar inte varför dessa inte gör det? De får ligga på LST HELA tiden. Om och om igen! Och vilken tidning??????

  • Carina skriver:

   Jag håller med dig .var i sverige är detta??.varför åker inte nån dit & hämtar valpen ?.. NU . Vad är problemet ..åk .. eller sprid ut VAR , så kan jag ta på mig det ..ENSAM valp ….😠 hundar är flockdjur ,ensamhet =djurplågeri på valp..

   • Katrin skriver:

    Jag håller med!!!!

   • Katrin skriver:

    I såna här fall hjälper inte att vänta på att länstyrelsen ska ingripa känns det som. Det är ju otroligt märkligt och nonchalant att de bara låter det fortlöpa för att ägaren ska ha rätt att underrättad om och om

  • Karin Magnusson skriver:

   Det här är psykisk tortyr, en hund är ett flockdjur och skall vara med sin flock och lära sig umgås med människor gå promenader, lära sig komma på inkallning när den fått springa fritt, lära sig att det är positivt att komma till matte/husse, när en hund växer så måste den röra på sig så senor och muskler hänger med när skelettet växer, fattar inte hur länstyrelsen tänker och vad är det för idioter som sålde hunden till detta ställe. Risken är att hunden hinner förstöras innan LS kommer till handling!!! Det här är INTE okej!!!!!😡😡😡😡😡

 4. Yvonne Sundin skriver:

  Man silar mygg o sväljer elefanter. Bedrövligt av länstyrelsen. Stackars valp😡

  • Carina skriver:

   Länsstyrelsen gör ingenting nuförtiden tydligen ,, tydligen får man behandla sina djur hur som helst, Vore kanske på tiden att byta ut folk på det där jobbet så det händer nåt,,, Bedrövligt att låta en valp sitta så här,, Det är Inte ok

   • Elsie Törnros skriver:

    Men för 17nu får väl Länsstyrelsen ta sitt Ansvar.. Hästar får inte vara ensam i sina hagar, utan det måste vara minst 2 tillsammans. Och det, fast de har både gott om plats för upptäckarspring och får besök av 2-benta.. En liten valp ska absolut ha sin flock omkring sig.. Och vore jag där och hörde den gny.. Skulle jag göra inbrott och hämta hem den lille, på natten.. Stackarn.. Föreställ er en liten babys gråt.. Ja det är en liten ensam baby.. Så basta.. Ta om hand den lille ledsne valpen NU.. Och ge hund-misshandlaren DJUIRFÖRBUD!!!!!! Nospuss ❤

 5. Lasse classon skriver:

  Skulle ta mig in och ta den därifrån. Direkt….

 6. Lena Nellbring skriver:

  Men om det är hundgården på bilden har den ingen koja. Och detta är hemskt. Hoppas ägaren blir fråntagen hunden. Och den kommer till ett hem som bryr sig. Vad ska vi ha myndigheter till om de inte agerar. 😡😡Jag blir illa berörd.😡😡😡

 7. Silja Berg skriver:

  Kan man göra nåt åt det eftersom länstyrelsen inte reagerar?

 8. Stiglind2002@yahoo.se skriver:

  Vad har man för intresse av att ta en hund för att sätta den i en hundgård. De kall ju va för att ha sällskap, stackars hund!

 9. Lisbeth skriver:

  Hoppas någon kan ta valpen därifrån omgående Kan man inte anmäla
  Länstyrelsen för deras förfarande SKANDAL.

 10. Pingback: Fullständigt obegripligt…angående valpen i Falköping |

 11. Kristina skriver:

  Usch vad hemskt – hunden borde omplaceras hos någon som kan hundar!

 12. Nina skriver:

  Men va Fan!!!
  Hur kan de personer som har sett och hört detta bara låta valpen sitta kvar där?
  Hur är ni funtade i skallen egentligen?!
  Ta valpen därifrån hur svårt ska det vara??

  • Mattias skriver:

   Förstår inte bara ta den därifrån då tycker jag att du ska göra det men räkna med att du kommer åka dit för stöld om man anmäler detta så görs det en utredning som kan ta upp till några månader inga år har jobbat med detta och har set mycket hemska saker är det så att det förekommer så stort plågeri kan man kontakta polisen och tyket dom lika dant får dom ett beslut från åklagare om ett beslag på hunden i väntan på utredning om ägaren ska få tillbaka hunden eller så blir det åtal väkt

  • Elsie Törnros skriver:

   Håller fullständigt med.. Nospuss ❤

 13. Maggan Geveld skriver:

  Men ni som ser hur denna valp lider varför gör ni inget! Hjälper inte att bara ge kommentarer och Länstyrelsen jobbar inte med ärenden som innebär jobb för dem. Skulle de ändå ”komma till skott” i detta ärende så lär det ta 5-10 år och förmodligen är då denna stackars hund redan död.

 14. mimmi skriver:

  hade jag bott närmare så hade jag tagit valpen därifrån,, Stackars valp att vara ensam i hundgården ;:( 🙁 FY FAN!

 15. Anna-Carin Rydstedt skriver:

  Hur kan jag hjälpa?

 16. Eva- Britt Svensson skriver:

  Hämta valpen omgående, bryt er in och ta den, ägaren håller på med djurplågeri av allra högsta grad. Man får slå in en ruta på en bil där det är stekhett, fara för djuret, och det är djurplågeri, så ta och hämta valpen ni som bor i närheten.

 17. eva johanson skriver:

  Skandal att detta får fortsätta – om länsstyrelsen inte agerar så gör något. Ni som tydligen vet var valpen finns men som inte vågar göra något annat än skriva – skäms på er!

 18. Ann-Sofie Ericsson skriver:

  Vad är det för känslolösa människor som arbetar på LS?
  Att låta ett djur sitta ensam i en bur!!!!
  Finns det inte en lag att djur ska alltid vara 2?
  Om någon på Länststyrelsen är tveksam på hur det känns att sitta ensam 24/7?
  Prova !!!!

 19. Ann-Sofie Ericsson skriver:

  Hur känslolösa är nu som arbetare på LS ?
  Låta djur sitta ensamma 24/7 är det inte förbjudet!!!!
  Djur ska vara 2 finns det väl en jag på?
  Oavsett om du tror/anser att det är lämpligt
  Prova själv!!!

 20. bettanbalboa skriver:

  Hejsan!
  Fruktansvärt! Detta är Sverige, inte Spanien där de fortfarande blundar för sånt här. Vad är statusen? Om man fick mer info kan ju även vi som inte bor i närheten trycka på LS. Oacceptabelt! Men jag hade inte väntat på LS om jag bott i närheten o hört stackaren. Hade nog ringt både polis o media och knackat på hos ”ägaren” stup i kvarten och bett om att få köpa hunden.

 21. Lena Nygren skriver:

  Klipp upp staketet å befria stackars vovven

 22. Katrin skriver:

  Att inte agera är att stödja djurplågeri
  Man måste ju för *** kunna ta reda på vart den lille stackaren sitter 😭😭😭

 23. Elsie Törnros skriver:

  Men för 17nu får väl Länsstyrelsen ta sitt Ansvar.. Hästar får inte vara ensam i sina hagar, utan det måste vara minst 2 tillsammans. Och det, fast de har både gott om plats för upptäckarspring och får besök av 2-benta.. En liten valp ska absolut ha sin flock omkring sig.. Och vore jag där och hörde den gny.. Skulle jag göra inbrott och hämta hem den lille, på natten.. Stackarn.. Föreställ er en liten babys gråt.. Ja det är en liten ensam baby.. Så basta.. Ta om hand den lille ledsne valpen NU.. Och ge hund-misshandlaren DJIRFÖRBUD!!!!!! Nospuss ❤

 24. Thomas skriver:

  Hej på låter fruktansvärt varför köpa en valp för att bara plåga den ? Det går att ringa Jordbruksverket kundtjänst på 0771-223 223 ,, eller var finns den någon stans är inte så långt för mej att åka ditt om igen har gjort något än ??i falköpings kommun är det någon som kan tala om var den finns ?? Thomas

 25. Bitte Lind skriver:

  Tänker kontakta länsstyrelsen, men behöver förstås en adress där valpen sitter fängslad!!!

 26. Marianne skriver:

  Detta är bara så bedrövligt att läsa .Snälla grannar som hör detta agera när vårt skyddsnät för våra djur sviker dom Håll ut lilla hjärtat du kommer att få hjälp på ett eller annat sätt så här ska du inte behöva leva <3 <3 <3

 27. Katrin skriver:

  Men alltså är det INGEN som kan sägs VART hunden är??? Att veta detta och inte åka och hämta hunden är ju att tillåta detta. Får jag veta vart den är så åker jag dit med en djurrättsgrupp och hämtar den!!!!😡😡😡😡

  • dognewss skriver:

   Vi har fått information att våra läsare vet vart hunden är och vem som äger hunden och att dessa personer nu jobbar för att hunden skall komma därifrån

   • Katrin skriver:

    Tack Gode Gud det är väl på tiden …
    Men alltså hunden ska ju omhändertas NU INTE OM EN MÅNAD…
    😰😭😭😭

 28. Jenny skriver:

  Undrar om ni hör något mer om den lilla valpen🐶, är han kvar i hundgården? Mår riktigt dåligt när jag läser detta,va är det för människa som kan göra så.

 29. Pingback: Angående valpen utanför Falköping – En hund är en kamrat |

 30. Alexandra emanuelsson skriver:

  Var tar man reda på vart den finns? Vem har skrivit debatten??

 31. Anna-Carin skriver:

  Har också frågat om vart valpen finns men får inget svar. Svårt att hjälpa då.

 32. Pingback: Hela Sverige reagerar på valpen i Falköping |

 33. Inger skriver:

  Hundar är ju för sjutton flockdjur! Den som köper en valp och sätter i hundgård för att ” den ska lära sig” har då rakt ingen kunskap om hundar! Den personen skulle fråntagits valpen omgående! Länsstyrelsen borde lägga ner! Istället skulle vi ha sådana som RSPCA, med folk anställda med lite jävlaranamma i som kan omhänderta misskötta djur på stående fot, sen utfärda rejäla böter!!

 34. Jenny skriver:

  Hur har det gått för valpen?

 35. Jenny skriver:

  Hur har det gått för valpen?

 36. Katrin skriver:

  I såna här fall hjälper inte att vänta på att länstyrelsen ska ingripa känns det som. Det är ju otroligt märkligt och nonchalant att de bara låter det fortlöpa för att ägaren ska ha rätt att underrättad om och om igen

 37. Katrin skriver:

  Ok 😢

 38. Beatrice Tuneld skriver:

  Oförskämt att låta detta passera. De skulle omedelbart ta ifrån ägaren hunden !!

 39. Pingback: De mest lästa artiklarna under året |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.