I helgen är det Stockholms Hundmässa 2017

I helgen kommer över 8 000 hundar till Stockholmsmässan för att delta på Stockholm Hundmässa, vilket gör evenemanget till ett av de större i världen. Hela 316 raser och rasvarianter är representerade och till de största raserna hör tax med sammanlagt 236 anmälda hundar i nio varianter följt av lång- och korthårig chihuahua med 186 och  flatcoated retriever med 131 anmälda hundar. Hundar från sammanlagt 29 länder samlas i Stockholm, bland annat från Australien, Japan och Kanada. Även domarkåren är internationell med domare från hela 17 länder på plats. 

Rasbedömningarna startar klockan 9.00 på morgonen och pågår till cirka 14.

Utöver utställningen, där hundarna bedöms exteriört, arrangeras svenska mästerskap i freestyle och heelwork to music, svenska mästerskapen i junior handling samt tävlingar i agility och rallylydnad. I Aktivitetsringen blir det uppvisningar av bland annat dog parkour, weightpulling och nosework.

På rasklubbstorget finns chansen att stifta närmare bekantskap med omkring 150 raser. Det är ett bra tillfälle för den som tänker skaffa hund att se många olika raser på riktigt och kunna ställa frågor till erfarna ägare. Det är förstås också ett bra tillfälle för alla som vill kunna ta bilder på eller filma ovanliga raser.

Stockholm Hundmässa är inte bara en stor hundutställning, det är också den största tillbehörsmässan med hundprodukter i Norden. I år finns det 140 företagsmontrar där man kan köpa det mesta i hundväg. Perfekt julklappsshopping för hundägaren!

SKK har också valpar till salu – i form av mjukishundar som gärna vill ha en ägare till jul. Naturligtvis levereras valpen med friskintyg och köpeavtal! Mellan 11.00 och 11.30 kommer dessutom Herr och Fru Viking på besök och delar ut mjukisvalpar.

Café Hundsnack finner ni på SKK Torg – SKKs mötesplats på mässan. I år kan du till exempel lyssna till Eva Bodfälts, Barbro Börjessons och Anders Hallgrens lösningar på hundproblem. Det kommer också snackas om hundens hjärna, om arga hundar och det senaste inom forskningen kring hundallergi. Föredragen håller på 11.00 till 14.30 båda dagarna.

Årets polishund, Årets narkotikasökhund, Årets bragdhund och Årets sociala tjänstehund gästar Café Hundsnack på lördagen och får ta emot priser 15.15 i finalringen.

Finaltävlingarna inleds 15.00 med en finalshow på vikingatema.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.