Irländska terriern från Kalmar är Årets Utställningshund 2017

Efter tuff tävlan under ett helt år vann till slut den irländska terriern Merrymac Zinnia Of Gold Again från Kalmar det prestigefyllda priset Årets Utställningshund, som delades ut under MyDOG på Svenska Mässan idag.

Nordens största hundevenemang MyDOG pågår för fullt på Svenska Mässan i Göteborg.
På plats finns över 9 000 hundar som ställs ut och tävlar i olika grenar. För vissa är det första gången och för andra är detta bara en i mängden av hundutställningar under ett år. En av de mer rutinerade hundarna är Merrymac Zinnia Of Gold Again från Kalmar. Hon har nämligen tävlat i hela sexton kennelklubbsutställningar under 2017 och kammat hem hela 2103 poäng i olika hundutställningar. För det korades hon under lördagen till Årets Utställningshund 2017 under MyDOG.

– Det känns overkligt, helt överväldigande. Det här är första gången vi vunnit, vi har kommit tvåa, två gånger och trea en gång. Under årets gång har vi kammat hem elva Best in Show placeringar och sex stycken Best in Show-vinster. Dessutom var vi i USA och lyckades bli Amerikansk Champion över en helg på Montgomery, som är världens främsta terrier utställning. Vilket oftast tar flera år, säger matte Gertrud och husse Thomas Hagström från Kalmar.

Många är det under årets gång som slagits om den prestigefyllda titeln Årets Utställningshund. Vinnaren korades utefter hur många poäng som vunnits under det gångna årets tävlingar runt om i landet. Och det blev ett rafflande avgörande under årets sista tävling i Stockholm – där Merrymac Zinnia Of Gold Again, som innan den sista tävlingen låg på fjärde plats, kammade hem en storseger och placerade sig överst på den nationella poänglistan.

De övriga tre finalisterna kom från Kågeröd, Höör och Rimbo. Men det blev till sist den irländska terriern från Kalmar som stolt fick ta emot förstapriset på 20 000 kronor av Agria Djurförsäkring.

– Det här är en väldigt prestigefylld utmärkelse. Det ligger otroligt mycket arbete bakom, man har varit på många utställningar under året och dessutom placerat sig högt upp. Troligen ligger det också många mil bakom, med tanke på att tävlingarna är utspridda i landet. Så att få vinna det här priset är såklart stort och vi från Svenska Kennelklubbens sida tycker det är viktigt att uppmärksamma och belöna dem för sina imponerande insatser, säger Pekka Olson, prisutdelare och ordförande för Svenska Kennelklubben.

Resultat från Årets Utställningshund 2017:


1:a plats
Merrymac Zinnia Of Gold Again
Ras: Irländsk Terrier
Ägare: Gertrud och Thomas Hagström
Hemort: Kalmar
Se bild >>


2:a plats
Namupalan Bling Smack Chap

Ras: Leonberger
Ägare: Jessika Junehall Lindberg
Hemort: Höör
Se bild >>

3:e plats
Vi’Skaly’s Harlem Shake

Ras: Pyrenéerhund
Ägare: Nina Danielsson
Hemort: Kågeröd
Se bild >>

4:e plats
Simbad Ebn Rashida von Haussman

Ras: Afghanhund
Ägare: Elisabet Levén och Sven Westerblad
Hemort: Rimbo
Se bild >>

Vi på DOG NEWS sänder våra varmaste gratulationer till dessa skönheter!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

#fredrikälskarhundar #mydog2018 #andersbagge #hundcoach #fredriksteen
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.