Bombardera inte valpen med din kärlek den första tiden

Foto: Mervi Kärki – Hundinspiration.se

Den första tiden för matte/husse och den nya valpen är viktig. Det är mycket att tänka på Hundcoachen Mervi Kärki säger att det viktigaste är att ta det lugnt. Bombardera inte hunden med din kärlek; låt det få bli en lugn och fin start.

– Valpen kommer till en helt ny värld och det är väl väldigt lätt att vi som nya älskar den så himla mycket och vill så mycket. Det kan bli lite för mycket.  Tänk på att den behöver sova mycket när den är liten, säger Mervi.

– Det är ju väldigt ansträngande för en valp att lära sig doften i det nya hemmet, vilka är personerna är där och när man ska gå ut och kissa ska man ju ha koppel på sig och hur funkar maten.  Det är full tillräckligt utan att vi behöver aktivera valpen, skriver Sverigesradio.

Så här mycket sömn behöver din hundvalp läs mera här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.