Veterinärklinik anmäls – drog ut 20 tänder på hund

Arkivbild: Dog News

En hundägare Enköping har anmält en veterinärklinik till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård, efter att hunden fått 20 tänder utdragna i samband med borttagning av tandsten.

Hundägaren lämnade in den sex år gamla Yorkshireterrier Ellie för att få borttagen tandsten. Enligt hundägaren hade veterinären på kliniken lovat att ringa hundägaren om något avvikande skulle ske i samband med tandstensputsningen.

Då hundägaren hämtade sin hund hade den inte enbart blivit av med tandsten utan också med 20 tänder! Fakturan blev också något helt annat än överenskommet, räkningen gick på över 10 000 kronor utan att hundägaren blivit kontaktad, skriver svt.

Hunden hade bara 6 tänder kvar då ägare hämtade ut henne.  Veterinären påstod att Ellie skulle fått blodförgiftning om de inte dragit ut tänderna.

Veterinärkliniken svarar: Veterinärkliniken berättar själva att man sedan länge jobbat och specialiserat sig på tänder hos djur och har rätt utrustning och utbildning för det. – Kan inte gå in på det eftersom vi inte kommenterar enskilda ärenden. Generellt har vi väldigt bra kontakt med våra kunder, men ingen är någonsin perfekt, säger en av de som arbetar på veterinärkliniken.

Fakta Tandsten: Om hundens tänder är väldigt drabbade av tandlossning, till exempel om det finns djupa fickbildningar eller om tänderna är lösa, eller om det har blivit en böld vid tandroten på tanden (så kallad rotspetsabscess), så behöver påverkade tänder dras ut. Tänder som är svårt drabbade av tandlossning kan inte läka, utan kommer att fortsätta att vara lösa och det samlas material (matrester och bakterier) i fickan vid mellan tanden och tandköttet som gör att det blir inflammerat , tandlossningen fortsätter, och det kan göra ont

Läs om Tandlossning hos hund här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.