Hundägare döms till 60 dagsböter för vållande till kroppsskada och skadestånd

En hundägare döms för att inte haft tillräcklig kontroll på sin schäfer, som bet en kvinna i ansiktet. Hunden var kopplad med flexikoppel och kunde springa fram till kvinnan och bita henne.

Incidenten inträffade förra sommaren i Uppsala då mannen rastade sin schäfer i ett flexikoppel. Vid ett möte med en annan hundägare med en mindre hund sprang schäfern fram mot kvinnans hund, då kvinnan lyfte upp sin hund i famnen blev hon biten av schäfern i ansiktet.

Domstolen slår fast att lagen ställer höga krav på hundägares tillsyn över sina husdjur, så att de inte orsakar skada. Särskild uppmärksamhet krävs, enligt domstolen, när hunden har ett rullkoppel och kan springa förhållandevis fritt.

Slutsatsen blir att schäferhundens ägare inte haft tillräcklig uppmärksamhet på vare sig hunden eller omgivningen och därför varit oaktsam. Han döms nu till 60 dagsböter för vållande till kroppsskada och ska även betala 1 000 kronor i skadestånd till den hundbitna kvinnan, skriver unt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.