Hund bet ihjäl hund – rastades av ett barn – vem äger hunden?

Hunden som rastades av ett barn bet ihjäl en annan hund, polisen vägrade ta emot en anmälan. Låt INTE barn rasta hundar!!!! 

Taxen Stina dog i sviterna efter att ha blivit attackerad och biten av en stor hund. En chockartad upplevelse för hundägaren Gun Ståhl och familjen. Men motigheterna stannade inte där.

Polisen vägrade först att ta emot en anmälan och Gun har fortfarande inte fått reda på vem som äger den hunden.  Gun och familjen försökte göra en polisanmälan, men eftersom de aldrig fick reda på vem som ägde schäfern är det svårt. Den flicka som var ute med hunden tog bara hand om den tillfälligt.

Det var en tjej på tio-tolv år som rastade den stora schäfern som bet ihjäl deras hund. Att folk inte har något vett! Skicka inte ut barn med hundar, säger Gun till media.

Stina gick inte att rädda, så nu vill Gun i stället uppmärksamma problemet för att förhindra att det händer någon annan.

Jag har hört talas om så många som det händer, det har hänt flera gånger att bekanta har kommit gråtande när deras små hundar blivit attackerade av större. Det är så mycket sånt här. Man ska ha en hund som man behärskar, skriver Expressen.

På Midsommaraftonen blev en annan kvinna och hennes hund attackerade av en hund som sprang ut från en tomt i Blentarp.

När kvinnan passerade tomten, sprang en hund ut därifrån. Den utspringande hunden bet kvinnans hund, och när hon skulle försöka separera hundarna blev hon själv biten i handen.

Det händer hela tiden att hundar attackerar andra hundar. Det är dags nu att sätta stopp för alla hundattacker.

Vi råkade själv ut för en hund som satt fast i en lina på en tomt som vi passerade. Som tur i oturen ar vi två personer på promenaden. Vi hade fyra kopplade hundar med oss, hunden på tomten slet av linan och rusade rätt emot våra hundar som är mycket mindre. Ingen ägare syntes till. Min man lyckades få tag på hundens lina som släpade efter hunden, hunden gjorde allt för att komma loss. Men min man fick tag i halsbandet och släpade hunden med sig till huset varifrån hunden kom. Efter att ha bankat rejält på dörren öppnade en ointresserad ung kille dörren, mumlade ursäkta och drog med sig hunden in.

Dagen efter pratade vi med ägaren till hunden, sonen i huset hade inte berättat vad som hänt. Kvinnan som har hunden håller den i flexi vid promenader, vid möte måste hon använda sig av båda händerna för att orka hålla i hunden som hon försöker få att sitta men inte lyckas med. Hon menade att hennes hund är så snäll den skulle aldrig göra något……vem har inte hört dessa ord tidigare?!!

DELA gärna artikeln så föräldrar ser vad som kan hända och så hundägaren träder fram !

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.