Krönika – Ett sommarminne jag aldrig glömmer

En tidig morgon tog vi bilen till Varberg och därifrån färjan till Grenå, du satt mest tyst och iakttog medan jag pratade och anförtrodde dig saker under resans gång.

Många tittade nyfiket på oss på färjan, vi var kanske ett omaka par men för mig var du det bästa resesällskap man kan ha. Du vilade mest under timmarna vi tillbringade på färjan medan jag försökte läsa en bok, men jag kom på mig flera gånger med att tankarna fladdrade iväg och jag tänkte på dig och den tid vi haft tillsammans.

Vi skulle tillbringa helgen i Grenå, bo på ett hotell som ligger precis vid Grenå strand. Njuta av tystnaden och friheten att bara få rå om varandra och lämna vardagen bakom oss. Det var ett väldigt litet hotell, ett sparsamt möblerat rum med egen dusch men ingen lyx precis. Det räckte bra för oss, vi ville ju bara få vara tillsammans och brydde oss inte så mycket om något annat än friheten som den milslånga vackra stranden gav oss.

Jag kan fortfarande se dig springa på stranden, invänta vågorna som sköljde in över sanden, så att du blev våt långt upp på benen. Det var inte många människor på stranden så vi hade den nästan för oss själva,men det gjorde ingenting, vi tog timslånga promenader och plockade snäckor som vi tog med oss hem, som för att fånga ögonblicket vi hade tillsammans.

Vi bilade runt Grenå, hittade små smultronställen, en vacker kilometerlång allé, en utsikt från en högklint som stack ut från kustremsan. En promenad i solnedgången i trädgården på en vacker herrgård som ligger lite utanför Grenå. Vi smög oss in i trädgården, vi visste inte om det var tillåtet att gå där, herrgården såg ut som ett stort slott, omgiven av den vackraste trädgård med stora dammar med vilda fåglar som sakta simmade fram på det spegelblanka vattnet i skymningen. Den kvällen var sagolik, den glömmer jag aldrig, så tyst, en magisk kväll, där solen precis har gått ned men natten vägrade bli riktigt svart, ljuset dröjde sig kvar så vi kunde uppleva den vackra omgivningen trots att det nästan var natt ute.

Vi pratade mycket Du och jag, för jag var helt säker på att du förstod allt vad jag sa, du svarade ju genom att titta på mig med dina kloka hundögon. Din blick sa att du förstod mig bättre än någon människa någonsin gjort.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.