Varför ska hunden använda täcke?

Det finns ett täcke för alla!
Täcken för hunden kan underlätta enormt, inte bara för hunden utan även husse eller matte. Mindre lera och fukt då ett bra täcke fångar upp båda delar!

Vad ska man tänka på vid köp av täcke?
➢ Även fast pälsen ser tjock ut blåser kanske vinden genom? Då räcker det ofta med ett enklare täcke som skyddar mot vind.

➢ Har din hund tunnare päls, eller kanske ingen alls? Då rekommenderas ett fodrat täcke för att hålla värmen. Ett tips för extra frusna hundar är att använda en hundtröja under ett värmande täcke.

➢ Har du en hund som blir blöt ända in på skinnet vid regn och rusk? Hundar med tjockare päls torkar ofta långsammare än andra och rekommenderas då använda ett regntäcke.

➢ Sitter hunden och fryser i bilen eller väntar på att träningen ska dra igång? Håll musklerna varma med en hundjacka eller hundtröja. Lätt att ta av och på!

➢ Är man ute och röjer i skog och mark kan man stöta på både smuts, snö eller skärp. Har man då en hund med lång päls har detta ofta en tendens att fastna. Använd gärna ett lättare täcke eller overall som skyddar hunden- och framförallt pälsen mot lerstänk, vägsalt, pinnar, snöklumpar och skräp.

➢ Önskar du bara ha ett täcke för dina vardagliga promenader? Välj då täcke efter päls och hur pass mycket pälsen hjälper hunden att hålla värmen.

Se hela Vetzoo’s utbud med täcken här!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.