Bokrecension Passion för det vilda av Helena Lyckoskog

Ledorden i boken Passion för det vilda är Jakten-Hundarna-Skogen. Det blir snart tydligt att hela boken genomsyras av passion och en stor kunskap. Helena Lyckoskog brinner uppenbarligen för att använda de vilda i naturen i matlagning och för att förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt sätt.

Helena tipsar dig om allt från vad du ska tänka på när man formar sin hund från valp till jakthund. Helena ger tips på hur du ska göra för att få en följsam hund i skogen och även hur du ska kunna förebygga skador för din bästa vän jakthunden. Du får läsa om viltspår och respekten om djuren i naturen.

För mig som aldrig har jagat fick jag en insikt i hur det går till vid jakt och att det kanske inte är så ”hemskt” som man kan tycka då man älskar djur. Du får också lära dig djuren i våra skogar. Boken är samtidigt en kokbok, du lär dig laga mat på vilt, vilket vi alla borde äta mera av.

Även om du aldrig har jagat så är boken absolut läsvärd för alla som älskar hundar, boken innehåller en stor del vackra foton på jakthundar i sin naturliga miljö skogen. Kanske en julklapp till någon du tycker om?

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.