1 av 3 hundägare utsätter andra för fara genom att låta hundar vara lösa i bilen

En undersökning genomförd på uppdrag av Ford visar på att 1 av 3 hundägande förare låter sin hund vara lös under bilresor – något som utsätter hunden, hundägaren, passagerare och andra trafikanter för stor fara.

Hundägare som har sina hundar lösa under bilfärder utsätter sin hund, sig själva och andra i trafiken för en onödig risk. Om olyckan är framme kan hunden kastas runt i bilen vilket kan leda till skador för alla i bilen och andra trafikanter. I en ny undersökning, beställd av Ford, framkommer det att 32 procent av hundägande förare låter sina hundar sitta lösa under bilresan.

– Om du har ett husdjur, se då till att tänka på djurets säkerhet – precis som om det vore någon av dina andra familjemedlemmar. Jag ser alltid till att min hund Lily sitter i sin bur. Där kan hon röra sig bekvämt samtidigt som resten av individerna i bilen är säkra. Jag tror att det är den bästa lösningen, säger hundtränaren Graeme Hall, också känd som ”The Dogfather”.

Undersökningen visade även att en fjärdedel av de förare som låter sin hund vara lös under bilresor också låter hunden sträcka ut huvudet utanför bilfönstret. En situation som ibland lett till att hunden hoppat ut från bilen, enligt respondenterna.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.