Drog spännband runt halsen på hunden – Frias från djurplågeri

De två män från Västsverige som stått åtalade för djurplågeri frias av Skaraborgstingsrätt.

De två männen misstänktes ha dragit ett spännband runt halsen på en hund och på en mobilfilm ser det som ut som hunden därigenom kvävs till döds. Men männen har i rätten hävdat att hunden dött på annat sätt eller åtminstone varit bedövad.

Och rätten konstaterar att då ”filmsekvensen inte visar allt som hänt vid tillfället går det inte att dra några säkra slutsatser om vem eller vilka som agerade innan filmen började spelas in, och vilket eventuellt samförstånd som funnits mellan dem”. Därför frias de båda männen, den ene i 30-årsåldern, den andre i 20 års ålder, skriver AB.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.