Djurambulansen och veterinärer varnar för värmen

Svåra brännsår på hundens tassar, som kan ta veckor att läka, kan uppstå under en väldigt kort promenad på het asfalt en varm sommardag.

Tänk på din hunds tassar i sommarvärmen, en kort promenad på asfalt en dag i 25 graders värme, kan ge svåra brännsår, då asfalten lätt kan vara över 50 grader het. Vid 30 graders värme kan asfalten vara över 60 grader het.

En tumregel är att prova med övre sidan av din hand, håll handryggen mot asfalten, om du inte klarar av att hålla övre sidan av handen tryckt mot asfalten längre än 5 sekunder så är det för varmt för en hund att promenera där.

Nya rutiner under sommaren

Ska du rasta hunden när det är runt 30 grader varmt, kan du behöva lägga om din vanliga rutt, säger Agneta Järnberg på Djurambulansen Stockholm.

Bor du i lägenhet i stan och därmed inte kan undvika trottoarer, så är det bäst att ta den kortaste vägen till närmaste park eller grönområde och hålla hunden på skuggsidan, råder hon. 

Det finns även tasskydd.

Att ta med vatten till hunden när det är varmt bör även vara lika självklart som att plocka med bajspåsen, så att hunden inte blir uttorkad. 

Att lämna hunden i bilen bör inte komma på tal under varma sommarmånader. 

– Inte ens om du bara ska vara borta i några minuter, säger Agneta Järnberg, skriver Expressen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #värmeslag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Djurambulansen och veterinärer varnar för värmen

  1. Sofie skriver:

    Usch, så hemska bilder. Jag köpte ett par strumpor till min Pomeranian för att hon tyckte asfalten var för varm, och det funkar bra för oss.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.