Över 100 hundar har insjuknat av blodig diarré i Norge


Minst 102 hundar har haft blodig diarré, visar Mattilsynets granskning. Mattilsynet offentliggjorde de nya siffrorna på fredag eftermiddag.

Totalt har de kartlagt 102 fall av blodig diarré av varierande svårighetsgrad sedan 1 augusti. Svaren hittills kan indikera en ökning av sjukdomstillfällen med blodig diarré hos hundar från ca. 20 augusti i år, skriver myndigheten.

De uppdaterade också hundägarnas råd med att plocka upp avföring efter din hund och kasta dem i en papperskorg.

27 döda hundar


Totalt har 27 fall av hundar som har dött efter blodig diarré registrerats, fallen kommer från flera delar av landet, skriver NRK.

Veterinärinstitutet har på fredag obducerat två döda hundar relaterade till detta fall, från Hedmark respektive Oslo. Dessa visar samma tecken på blodig tarminflammation som de 12 hundar som har obducerats tidigare.

Förutom tidigare råd, uppmanas hundägare med sjuka eller döda hundar att ta tillvara prover på vad hunden har ätit de senaste 14 dagarna om möjligt, så att man kan ta prover av det om det behövs.

”Maten är en av många möjligheter som undersöks, men vi betonar att vi inte kan dra slutsatsen vad som kanske är smittkällan,” skriver Mattilsynet.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Över 100 hundar har insjuknat av blodig diarré i Norge

  1. Pingback: Hund dog av sällsynt bakterie som tidigare har dödat dussintals hundar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.