Veterinärinstitutet utesluter två allvarliga sjukdomar hos de döda hundarna

Veterinärinstitutet kommer nu med resultat från prover och utesluter parvovirus och två parasiter, dessa är inte orsaken till sjukdomsutbrottet i Norge.

Veterinärinstitutet och Mattilsynet överväger nu att kunna utesluta flera möjliga källor till den akuta sjukdomen på hundar som insjuknat i blodig diarré. Detta gäller parvovirus och Giardia- och Cryptosporidium-parasiterna. Insamling av information från veterinärer om relevanta sjukdomsfall fortsätter.

Parvovirus är ett känt virus som kan orsaka blodig diarré och nedsatt allmäntillstånd för hundar. Den norska hundpopulationen har en fullständig vaccintäckning mot parvovirus. Veterinärinstitutet har undersökt parvovirus ända sedan starten. Slutundersökningar vid veterinärinstitutet och laboratorier utomlands har inte upptäckt parvovirus i de testade proverna.

Vi bekräftar nu de preliminära undersökningarna av kända parasiter som Giardia och Cryptosporidium. Ingen av dessa är orsaken till sjukdomsutbrottet skriver Veterinärinstitutet på sin sida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #sjukahundar #smittsamsjukdom #parvovirus #giardia #veterinärinstitutet

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.