Att få köpa hundvalp lika svårt som att gå på jobbintervju

photo of brown and white boston terrier puppy sitting on grass
Photo by Melissa Jansen van Rensburg on Pexels.com

Just nu är det extremt hårt tryck på att få köpa hundvalp, det är nästan lika svårt att få köpa en hundvalp som det är att gå på en jobbintervju.

Det kan vara upp till 80 spekulanter på en valpkull, du kan behöva presentera dig i långa email och även gå och träffa uppfödaren som håller en lång intervju med dig för att se att just du är den mest passande ägaren till valpen.

Flera valpköpare vittnar om hur svårt det är att få köpa en hundvalp just nu. Tidigare var det bara de mest populära dvärghundarna som det var svårt att få tag på, nu gäller det generellt alla raser enligt Svenska kennelklubben och uppfödare.

Uppfödare upplever också det som en jobbig situation, det kan vara svårt att veta vem som är den mest lämpade köparen för valpen, då det är så många som hör av sig och som tar till vilka historier som helst för att få köpa sin valp.

Det bästa är att man som uppfödare väljer att ta referenser och att man som valpköpare är 100% ärlig, då slutar det lyckligt för alla parter. Framförallt så är det ändå fråga om minst 10 år framåt som man ska ta ansvar för en hund, ekonomiskt samt med massor av kärlek och tid.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.