Michael Rubbestad – SD vill att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar

Foto: pixabay

Michael Rubbestad, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, kräver i en riksdagsmotion att det genomförs en utredning om ett kostnadstak för veterinärvårdskostnader. Ett förslag i motionen är att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar, skriver sakochliv.se.

Idag har inte alla djurägare råd att ta sitt djur till veterinären, snart kostar också hundförsäkringarna så mycket att inte alla har råd att köpa en försäkring. Även om djurägaren har en försäkring så kan ett besök hos veterinären bli så dyrt att djurägaren inte har råd att behandla djuret.

Hunduppfödaren Susie Lexelius fick en smärre chock när hon såg fakturan efter ett besök på Östersunds Djurklinik. En tik hade svårt att valpa och behövde akut kejsarsnitt – ett ingrepp som gick på 50 000 kronor, enligt  TV4 Nyheterna. Efter att Susie skrev om händelsen på facebook blev hon kontaktad av kliniken för ett personligt möte med chefen, i annat fall är hon inte mera välkommen till djurkliniken.

TV4Nyheternas granskning visar att flera stora försäkringsbolag anser att priserna hos Sveriges veterinärer har skjutit i höjden. Många djurkliniker saknar en officiell prislista och det råder fri prissättning. Något som många gånger leder till en obehaglig överraskning när djurägare ska betala vårdnotan.

Motion om djurförsäkringar

För att säkerställa att inte fler djur än nödvändigt skall behöva avlivas i de fall äga­rens ekonomi inte tillåter den vård som krävs behöver frågan om ett kostnadstak för veterinärvårdskostnader utredas vidare, anser Michael Rubbestad. Även ett förslag i motionen är att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #veterinär #veterinärklinik #försäkringsbolag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Michael Rubbestad – SD vill att staten bekostar en del av självrisken för djurförsäkringar

  1. Pingback: Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.