Flera friska småhundar har dött av narkos den senaste tiden

Bild: Pixabay

Flera småhundar har de senaste två veckorna dött av narkos under rutiningrepp hos veterinären. Vet inte veterinärerna hur lite narkos en hund tål?

Vanligen dör 1 hund på 1000 vid sövning, men de senaste veckorna har 3 unga friska Pomeranian hundar dött hos olika kliniker vid sövning vid tandstensputsning eller annat rutiningrepp.

Förvånansvärt många småhundar har inte vaknat eller vaknat med svåra skador efter sövning hos veterinär de senaste veckorna. En av hundarna fick åka hem från veterinären men väl hemma började hunden bajsa blod och kördes akut in till veterinären där den fick behandling. Följande dag var hunden blind och bara dagar efter sövningen tvingades man avliva hunden på grund av svåra hjärnskador.

För drygt 1 år sedan dog en Golden Retriever av en chock efter en sövning vid en analsäckoperation.

Hunden Bonnies njurar förstördes vid narkos

Vi förlorade vår egen hund i juli i år, hon sövdes ner för tandstensputsning, hon var väldigt sömnig och borta då vi hämtade henne och vaknade inte mera den dagen. Dagarna efter sövningen ville hon inte äta, hon ville inte gå på promenad och allt hon fick i sig kräktes hon upp. Vid ett blodprov konstaterades att hennes njurar var förstörda och vi tvingades att låta henne somna in. Vi har inte kunnat prata om detta förrän nu, flera månader senare, det är som ett öppet sår att förlora sin älskade hund i en ålder av 6 år då hon borde leva till minst 15 år.

Alla dessa hundar ovan har varit unga och friska innan sövning. I samtliga fall har hundägaren tvingats betala dyra arvoden för behandlingen bara för att få hem sin älskade vän i en urna!

Vi kan tänka oss att mörkertalet är stort, hur många hundar dör av sövning egentligen? Varför dör så många hundar av narkos? Vet inte veterinärerna hur lite narkos hundar tål?

Vi vågar inte mera gå hos veterinären och söva ner hunden för tandstensputsning, vi har köpt en Emmi-pet ultraljudstandborste från Dashingsdogs.se för att rengöra våra hundars tänder med.

Med Emmi-pet rengör du tänderna utan vibrering, utan borstning och helt ljudlöst, du håller enbart tandborsten lätt mot tanden och tänderna rengörs från tandsten genom ultraljud. Du använder Emmi-pets tandpasta och det ger inget obehag för hunden. Våra hundar är inte vana vid tandborstning men detta fixar de.

Den positiva effekten och säkerheten har bevisats och bekräftats av läkare och veterinärer. Tand- och munvård med ultraljud har använts i flera år utan biverkningar. 

Emmi-pet är certifierad av den specialiserade avdelningen för djurhållning och djurskydd (FFT) i Österrike som djurskyddad produkt. Kolla video på Emmi-pet ultraljudtandborste här

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #veterinär #veterinärklinik #narkos

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

7 svar på Flera friska småhundar har dött av narkos den senaste tiden

 1. Mirja Andelin skriver:

  Jag förlåraden Landseer hane på 4 år i Öjeby klinik höftvo armbågs röngte status, vakna upp men dog hrmma några timmar senare.

 2. birgitta lindqvist skriver:

  Fruktansvärt! Varför så många Nu! Vad har hänt, har man bytt narkosmedel, eller vet inte vet hur man beräknar!

  • Lena skriver:

   Jag tror att man bytt ut narkosmedlet i o med att det vanliga narkosmedlet nu används för Covidpatienter

 3. Pingback: Vi provar Emmi®-pet ultraljudstandborste med fint resultat

 4. Pingback: Flera friska småhundar har dött av narkos den senaste tiden

 5. Acke skriver:

  Tack alla ni som berättat om era tragiska erfarenheter av sövning. Mörkertalet verkar vara ganska stort. I statistiken döljs ofta komplikationer och dödsfall genom sövning då andra orsaker anges.

  Mamman till en av våra hundar dog av hjärtstillestånd under sövning fastän grundlig hälsokontroll gjordes.

  • dognewss skriver:

   Beklagar att även ni förlorat en hund under sövning – det skär i hjärtat att förlora en kär vän i förtid

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.