Vi provar Emmi®-pet ultraljudstandborste med fint resultat

Till vänster tandsten på hela hörntanden före användning av Emmi Pet ultraljudtandborste, i mitten efter en veckas användning av Emmi Pet och till höger efter 13 dagars användning av Emmi Pet ultraljud tandborste

Som många av er har läst så förlorade vi en av våra mest älskade hundar efter nedsövning vid tandstensborttagning hos veterinär i juli i år. Vi har därför skaffat oss en Emmi®-pet ultraljudstandborste från Dashing Dogs, som har gett ett fantastiskt resultat på mindre än 14 dagar utan användning av tandskrapa eller sövning.

Vi provar Emmi Pet ultraljudtandborsten på Cody, han är inte van vid tandborstning, vi har endast putsat tandsten hos veterinär tidigare. Emmi Pet är helt ljudlös, man använder en medföljande tandkräm och doppar borsten i lite vatten sedan håller man borsten lätt mot tanden. Emmi Pet är helt ljudlös och vibrerar inte den fungerar med ultraljud precis som veterinärens utrustning för tandstensborttagning. Cody ligger snällt på rygg i mitt knä då jag använder borsten på honom.

Hur gjorde vi

Jag har använt borsten 3 minuter dagligen på hörntanden på bilderna ovan. Cody hade rejält med tandsten då vi började, som täckte hela tanden (se bilden längst till vänster). Efter en veckas användning så hade hälften av tandstenen lossnat och efter 13 dagars användning har ytterligare tandsten lossnat. Närmast tandköttet har tandstenen lossnat redan efter en veckas användning. Cody gillar inte tandskrapa, men om man efter att man använt ultraljudborsten hade använt en tandskrapa så lossnar tandstenen ganska lätt i kakor (stora flagor).

Underhållning av tandsten går på sekunder

Vid underhållning av tänder för att hindra uppkomst av tandsten behöver du endast använda tandborsten under en minut per tand, den rengör även under tandköttet. Det kan räcka med en behandling i veckan.

Hur fungerar Emmi Pet ultraljudborste

Med Emmi-pet rengör du tänderna utan vibrering, utan borstning och helt ljudlöst, du håller enbart tandborsten lätt mot tanden och tänderna rengörs från tandsten genom ultraljud. Du använder Emmi-pets tandpasta och det ger inget obehag för hunden. Våra hundar är inte vana vid tandborstning men detta fixar de.

Jag provade Emmi Pet på mina egna tänder efter att jag hade borstat med en vanlig tandborste. Jag kände en markant skillnad med tungan på de tänder som jag hade borstat själv och de som jag använt Emmi Pet på.

Hos veterinären kostar det mellan 2500 kr upptill ca 7000 kronor att ta bort tandsten under sövning, beroende på klinik.

Den positiva effekten och säkerheten har bevisats och bekräftats av läkare och veterinärer. Tand- och munvård med ultraljud har använts i flera år utan biverkningar. 

Emmi-pet är certifierad av den specialiserade avdelningen för djurhållning och djurskydd (FFT) i Österrike som djurskyddad produkt. Kolla video på Emmi-pet ultraljudtandborste här

I samarbete med Dashingdogs.se 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #veterinär #veterinärklinik #narkos

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vi provar Emmi®-pet ultraljudstandborste med fint resultat

  1. Maria skriver:

    Använder ni fortfarande Emmipet? Har en 11 årig blandras som jag är rädd för att söva ner för tandstensborttagning..

    • dognewss skriver:

      Ja, vi har fortsatt att använda Emmi-Pet, mest på vår 9-åring som vi inte vill söva ner. Dock skulle jag idag köpa Emmi-Pet 2,0 och inte den vi köpte dvs 1.0 som har en svagare effekt. Vi fick beröm av en domare på utställning att hanen har väldigt fina rena tänder

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.