Så blir utländska smuggelhundar svenskfödda valpar

foto: pixabay

Hundsmugglarna är otroligt skickliga, de lyckas väl maskera en utländsk född valp så att den ser ut att vara född i Sverige. Inte många valpköpare som fattar misstankar, så här går det till för en valp född i Polen att se ut som att den är född i Sverige.

Hundvalpar som föds hos en uppfödare i Polen, tas till veterinären vid 5-6 veckors ålder. Veterinären utfärdar ett EU pass och sätter ett id-chip i nacken på varje valp. Passen förses sedan med falska uppgifter om valparnas ålder och datum för en påstådd rabiesvaccination. Enligt passet är valparna vid utfärdandet 12 veckor gamla och kan därmed resa till Sverige tre veckor senare.

Valparna smugglas in till Sverige vid ca 8 veckors ålder, då hundarna kommit fram till mottagaren i Sverige så förstörs passen och slängs. Hundvalpar i Sverige behöver inget pass, de är utfärdade endast för att passera gränsen.

Mottagaren tillika organisatören i Sverige skaffar en bulvanägare till valparna, som i sin tur tar valparna till en svensk veterinär. Veterinären i Sverige gör en veterinärbesiktning och ger valparna sin första trippelvaccination som alla svenska valpar får.

Sen annonseras smuggelvalpen ut som en svenskfödd hundvalp och säljs för det dubbla mot vad en importerad valp säljs för. Man använder sig av falska vuxna hundar som mamma och pappa till valparna. Endera sänds det bilder på dessa till valpköparna eller så får valpköparna träffa dem vid besök hos vad de tror är en hunduppfödare. Det är inte många som ifrågasätter de svenska besiktningsintyget från veterinären utan valpen säljs lätt som en svensk valp.

Den nya ägaren registrerar in hunden hos Jordbruksverket, där alla hundar skall registreras in innan de har fyllt fyra månader. Det är ingen som ifrågasätter det polska chipnumret, det framkommer ingen information om hundens verkliga ursprung.

HD artikeln ”Granskning: Valptvätten”

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.