Flyktingar från Ukraina med husdjur ska tillåtas komma in i EU länder

EU-kommissionen meddelar i ett ”prejudikatskapande” beslut att Ukrainska flyktingar tillsammans med sina husdjur bör släppas in i EU:s medlemsstater utan veterinärintyg. .

Animal charity Humane Society International/Europe applåderar Europeiska kommissionen för att ha gett rådet till alla EU-medlemsstater att lätta på kraven på veterinärintyg för hundar, katter och andra sällskapsdjur som reser med flyktingar som söker säker passage i EU:s medlemsstater.

Ruud Tombrock, verkställande direktör för Humane Society International/Europe, säger: ”Vi är djupt oroade över de människor och djur som påverkas av Rysslands militära aktion i Ukraina. De som söker skydd kommer att bli mycket lättade över att veta att de kan göra evakueringsplaner till EU-länder med sina husdjur utan onödigt dröjsmål. Detta är en prejudikatskapande medkännande hållning från EU som vi verkligen hoppas kommer att replikeras runt om i världen under liknande konfliktsituationer. Människor ska inte behöva äventyra sin egen säkerhet i ansträngningarna att förhindra att deras djur lämnas kvar för att klara sig själva.”

Under alla konfliktsituationer kommer det omedelbara fokuset förståeligt nog att ligga på mänskliga offer, men djur kan också bli offer, drabbas av skada, förlust av liv eller lämnas åt sig själva under evakueringar. Även om HSI inte har verksamhet i Ukraina, övervakar vi situationen noggrant, inklusive att nå ut till lokala grupper för att bedöma om och hur vi bäst kan stödja de behövande.

Källa: Pressmeddelande Yavor Gechev, EU communications director

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.