Jägare sköt ihjäl en hund – åtalas

En jägare som misstog sig och sköt ihjäl en jakthund istället för ett vildsvin åtalas nu för grovt jaktbrott.

Det var den 21 december 2021 som den danske jägaren sköt en hund från ett jakttorn i Sinnermåla i Högsby kommun. Mannen såg ett djur röra sig ca 60-80 meter längre bort och trodde att det var ett vildsvin. Men i själva verket var det en jakthund som jägaren sköt med vapnet med värmesikte. Jägaren skjuter två skott eftersom djuret rörde sig efter första skottet.

Jägaren inser först att det är en jakthund han har skjutit då han går fram till djuret för att undersöka det. En annan jägare ska ha släppt loss hunden på sina marker då den haft spår på en älg tidigare under dagen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #jägare #jakthund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.