Forskning: Att prata med din hund är ett tecken på intelligens

Foto: Unsplash

En studie visar: att prata med dina husdjur är ett tecken på intelligens, inte tvärtemot. Samma gäller att namnge en teddybjörn eller gosedjur och prata med dem, även det tyder på intelligens och kreativitet.

Husdjur är bra lyssnare. Visst, språkbarriären kan ha något att göra med det, men det gör även ett husdjurs hängivenhet till de människor han eller hon älskar.

De som inte har djur i sina liv kan uppleva att ha en fullständig konversation med din hund eller katt efter jobbet som lite skumt. Tja, de går miste om en hel del: En studie har kommit fram till att prata med ditt husdjur är ett tecken på din intelligens.

Enligt Nicholas Epley, en professor i beteendevetenskap vid University of Chicago som hjälpte till att genomföra studien, att samtal med husdjur är ett av många sätt som människor försöker förmänskliga dem på, ett sätt vi försöker göra våra husdjur mer som oss.

 Vi som pratar med våra djur är smartare och vi anses dessutom vara mer kreativa personer. Det gäller för alla åldrar, oavsett om du är fem år eller 85 år så tillhör du den smartare delen av befolkningen enligt forskare varav många själva hör till den skaran människor.

Källa: People

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.