Nya appen Dogs – ska förenkla hundlivet och skapa gemenskap bland hundägare

Foto: pixabay

Teamet bakom Sveriges näst största hemsida för hundförmedling har lanserat appen Dogs på Apple store och Google play, med syfte att förenkla vardagen och skapa gemenskap bland hundägare. Dogs är en respons på det snabbt växande hund-ägandet och det tunga ansvaret som den fyrfotade familjemedlemmen för med sig. 

 

I Sverige äger mer än var 5e hushåll en hund, och under pandemin har efterfrågan ökat betydligt.
– I takt med fler och fler nyblivna hundägare kändes det viktigare än någonsin att se till att alla hundar mår bra och lever lyckliga liv, säger Louise Helmre Livijn, VD och medgrundare av Dogs. COO och medgrundare André Anderssons upptäckte även att hans hund César lider av hypotyreos (underaktiv sköldkörtel), vilket kräver medicinering två gånger per dag, strikt koll på Césars allmänna välmående och regelbundna veterinärbesök. André kände att han saknade ett bra verktyg för att lätt kunna se till att César mådde bra – det var detta som verkligen drog igång konversationen kring Dogs med de andra grundarna Fredrik Livijn (CTO) och Louise Helmre Livijn. Bara 3 månader senare lanserades beta-versionen på Apple store.

Appen Dogs hjälper till med att förse världens hundägare med verktyg för ett lyckligare hundliv genom att förenkla vardagen och skapa gemenskap. Hundens välmående står i fokus med funktioner såsom att spara vaccinations- & veterinärpåminnelser, uppdatera och följa viktutveckling, registrera och spara promenader, samt att hitta hundvänliga platser & tjänster i din närhet. Dogs är även en plats där man kan träffa andra hundägare i sin närhet, dela bilder och filmklipp samt hålla diskussioner om allt som har med hundar att göra.

– Dogs kändes som en väldigt naturligt fortsättning av vår hundförmedlingshemsida, Skaffa Hund. Först hjälper vi dig att köpa hunden tryggt, och sedan hjälper vi dig att se till att hunden (och du själv) lever ett lyckligt hundliv tillsammans! avslutar Louise Livijn.

Relaterade länkar

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #firstvet #algblomning #algförgiftning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.