Hundvalpar stals vid inbrott

Bild: Privat

Vid ett inbrott i ett hem stals två små 6 veckors gamla mopsvalpar, efter att uppfödaren haft ut en annons om att valparna är till salu.

Två förövare bröt sig in i ett hem i Danmark, där två små 6 veckor gamla mopsvalpar fanns tillsammans med sin mamma. Tjuvarna sparkade mamman och tog de försvarslösa valparna ifrån sin mamma och försvann. Paniken var stor då uppfödaren Birgit Seloy kom hem och fann en hjärtekrossad mammahund ensam utan sina valpar.

Valpar som är 6 veckor gamla kan inte klara sig utan sin mamma, de har precis börjat avvänjas men behöver fortfarande sin mamma till allt.

Nästan 2 dygn av fasa och helvete började för Birgit som var alldeles ifrån sig av sorg och förtvivlan. Nyheten om valpstölden fick enorm spridning på sociala medier med nästan 30 000 delningar på facebook. Media skrev om inbrottet och de försvunna valparna och snart började de brinna under skorna för valptjuvarna.

Valparna hittades efter 1,5 dygn, på två olika orter i Danmark. Den ena valpen övergavs i gräset då mannen som hade valpen upptäcktes av en tjej och den andra valpen överlämnades av en kvinna. Valparna är nu hemma och mår bra och mamman är lycklig över att åter få rå om sina valpar.

Utan det stora engagemanget av hundvänliga människor hade valparna inte kommit till rätta så fort.

Anledningen till att tjuvarna visste att det fanns värdefulla valpar till salu tros vara att uppfödaren annonserat på DKKs sida motsvarande Köpahund.se i Sverige.

Det är fruktansvärt att en hunduppfödare skall behöva vara rädd för hundtjuvar vid annonsering av valpar.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.