En av de största hundsmugglingsåtalen i Sverige någonsin

I Halmstads tingsrätt pågår en av de största hundsmugglings rättegångarna någonsin i Sveriges historia.

De tre åtalade, två män och en kvinna från Halmstad, misstänks ha smugglat in minst 69 hundar med falska pass från Litauen under 2019 och 2020. Samtliga handlingar som valparna hade med sig var förfalskade. Det var just den tiden under coronapandemin som svenskarna köpte fler hundar än någonsin, en god affär där smugglarna tjänade miljoner.

Trion smugglade systematiskt in hundar, en gång smugglade de in 6 små Pomeranian valpar i en liten kasse, utan mat och utan vatten. Valparna hade kissat ner hela väskan där de tvingades vara under transporten. Det är klart att hundar som smugglas till Sverige utsätts för stort lidande och djurplågeri.

En av de drabbade – vi blev chockade

En av dem som drabbades var Michael Qvarsebo och hans fru som köpte en Malterservalp. Valpen var vid köpetillfället väldigt lugn mot vad en frisk valp är men då hundens papper såg ut att vara i ordning så föll paret för den söta valpen. Fem dagar senare förbyttes glädjen mot chock och sorg då valpen plötsligt började yla och skrika av smärta. Valpen togs till veterinären där den avlivades omgående, skriver Sverigesradio.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #blocket #smuggelhund #hundsäljare #köpahund #snällarehundsverige

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.