Hur får vi slut på hundattackerna i Sverige?

Med allt flera okunniga hundägare har hundattacker blivit vardag i Sverige, varje dag sker flera hundattacker i landet. Många hundägare med småhundar går med en ständig oro för att deras hund skall bli attackerad och dödad.

Vi har ”nästan” slutat att rapportera om hundattacker, tidigare skrev vi artiklar om hundattacker men eftersom de sker dagligen i landet så skulle Dognews.se svämma över av endast hundattacker om vi lade ut alla attacker som sker.

Utvecklingen av hundattacker är skrämmande

Så kallat koppeltvång mellan 1 mars och 20 augusti för att naturens djur har ungar respekterades tidigare, nu är det merparten som skiter i regelverket. Tydligen är det svårt för hundägare att förstå att hunden är ett djur som när som helst kan sätta iväg och avvika från sin ägares sida. Det finns få eller nästan ingen hund som garanterat till 100% aldrig skulle avvika från sin ägares sida.

Så länge som hundägarna lever i det blå och anser sig bättre än alla andra och skiter i att visa hänsyn till andra så kommer det att ske hundattacker. Vi ser det varje dag, lösspringande hundar som springer 50-100 meter ifrån sina ägare trots att vi är inne i mars månad och hunden skall vara ”kopplad”. Säger man till dessa hundägare att hålla hunden kopplad eller påtalar att vi är inne i mars, så reagerar dessa hundägare med ilska eller är allmänt otrevliga. Beror detta bemötande på dåligt samvete eller är människor idag så egoistiska?

Hundar springer bort

Många hundar springer bort på grund av att hundägarna inte har dem kopplade. I sin övertro på att deras hundar lyder dem till 100% så utsätter hundägarna sina hundar för livsfara. Hundar springer bort då de plötsligt avviker från sina ägare. Hundar attackerar andra hundar då de plötsligt får se en annan hund, vilket i värsta fall slutar med att den okopplade hunden blir avlivad efter en hundattack.

Hundkörkort hjälper det?

Det är en fråga många stället sig, skulle det hjälpa med ett så kallat hundkörkort? Kanske inte men det skulle ändå vara en tröskel till att skaffa sig en hund. Det kommer alltid att finnas ”idioter” som struntar att följa regler och lagar, det kommer vi inte ifrån. Men vanligt hundvett att visa hänsyn till andra hundägare borde väl ändå alla människor ha?!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #varghybrid

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Hur får vi slut på hundattackerna i Sverige?

  1. Chrille Krokodil skriver:

    möter också dagligen lösa hundar och arroganta hundägare med hunden i långt koppel över halva gatan och dessutom inte med hunden på vänstersida, utan svajande ganska nära oss som mötande hundekipage – det är då inte lätt att hantera om man har aktiv o ung tjänstehund! Hundägare måste lära basala regler för koppellängd, placering och avstånd.
    Det är djur vi har att göra med, jogga inte heller 10 cm ifrån mig eller full fart rakt emot mig – då går hunden i ”revir” skydd, med möjliga intränade konsekvenser. Så med ökande tätbefolkning måste även generell information införas i hur djur fungerar i såfall. för mycket människor o för stor själviskhet/ovilja att visa smidighet o respekt, syns i trafiken med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.