Prischock på hundfoder i februari

Alla som har hund har säkert märkt att hundmat har stigit kraftigt i pris, det gäller både torrfoder och blöt mat. Det känns rejält i plånboken varje gång man skall köpa hundfoder.

I februari i år ökade priset på hundfoder med 5,1% och under de senaste 12 månaderna har priset på hundfoder gått upp med 18%.

Matpriskollen har undersökt butiksprisernas utveckling sedan 2015, aldrig någonsin har de sett en sådan ökning som under februarimånad. Februari måste vara den värsta månaden sedan 1980-talet.

Vad är det som har ökat mest i pris under månaden? De kategorier som sticker ut mest är djur, barnprodukter, snacks & godis och grönsaker. De allra flesta känner nog av prisökningarna men de som drabbas extra hårt nu är barnfamiljerna och de som skaffat husdjur under pandemin.

Varför har det ökat så mycket?

Fördröjningseffekten i branschen är stor och det vi nu ser öka i februari, är resultatet av prisökningar för producenterna under sensommaren och hösten 2022. Man har fortsatt ökade kostnader för olika ingående råvaror, förpackningsmaterial, transporter och el, samt den svaga kronan. Producentprisindex är fortsatt på hög nivå och företagen rapporterar fortsatta ökade kostnader för att producera.

Inom jordbruksrelaterade produkter som kött, mejeri och ost så har prisökningstakten stannat av och inga större ökningar har setts sedan i oktober, skriver Matpriskollen.se.

Tips så kan man spara pengar på hundfoder

Det gäller att köpa hundfoder så förmånligt som möjligt, leta efter rabatter och kampanjer.

Källa: Matpriskollen.se

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.