Delta i forskningsstudie om hundars samspel med människor

Forskare vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet genomför en studie med syfte att undersöka olikheter i hundars sociala samspel med människor och andra hundar.

Studien syftar dessutom till att beskriva specifika beteenden beroende av hundens personlighet, med målsättningen att sedan jämföra med liknande personlighetstyper hos människor. För att få en så bred bild som möjligt efterlyser forskarna hundar av alla raser och blandraser.

Enkäten handlar om hur du uppfattar att din hund brukar bete sig i olika situationer. Tänk därför inte på tillfälliga perioder (vid till exempel sjukdom eller hög ålder) utan vad som är typiskt för din hund i det stora hela. Frågorna ska ge en bild av olika personligheter och beteenden som kan variera mycket mellan hundar, det finns därför inga rätt eller fel svar.

För att delta, fyll i enkäten senast 15 augusti 2023.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.