Hundens dag

Idag är det Hundens dag, ett tillfälle att fira de hundar vi har just nu, tänka på de hundar vi har haft tidigare, och drömma om de hundar vi kommer att ha i framtiden. Men de finns fler hundar som jag tycker att vi ska ägna en tanke åt idag (och egentligen alla dagar). Det är de hundar som lever på gatan, som kämpar dagligen för att överleva.

Visst är det jobbigt att tänka på att det finns hundar som fryser, som är rädda, som är hungriga och törstiga? Hundar som inte har någon som tar hand om dem. Hundar som bor på gatan.

Jag har tidigare skrivit ett inlägg här om hur jag, när jag förstod hur illa situationen såg ut för gatuhundarna i Rumänien, bestämde mig för att göra vad jag kunde för att hjälpa till. Jag skrev en bilderbok om Chippen från tippen, en gatuhund som blev räddad och fick en familj. Emmalill Frank illustrerade och vi skänkte, och skänker fortfarande, en del av vinsten till Föreningen DogRescue. (Här vill jag passa på att säga tack om du har köpt någon av de tre böckerna om Chippen från tippen, eller om du har lyssnat på dem eller läst dem som e-bok via någon ljudbokstjänst. Du har hjälpt till att ge hundarna i Rumänien en bättre framtid!)

Jag kände mig stolt och glad över vad jag och Emmalill hade åstadkommit. Men Föreningen DogRescue såg fler möjligheter. De föreslog att vi skulle översätta boken till rumänska och dela ut gratis i skolor för att ge en ökad förståelse för gatuhundars situation och för hur värdefulla hundars liv är. Vi samlade in pengar, översatte boken, tryckte 1000 ex med hjälp av Idus förlag, och sen kom pandemin. Inga böcker kunde delas ut i skolorna och det här projektet fick sättas på paus. Men nu har det äntligen, sedan en tid tillbaka, börjat delas ut böcker, och jag vill dela med mig av några av bilderna som jag har fått.

Med hopp om att det, på någon Hundens dag i framtiden, endast ska finnas hundar som har det bra!

/Anna Hansson, författare och betjänt till de två franska bulldoggarna Dolly och Bobby

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.