Grannar till hundägare i Marks kommun ivrigast att anmäla för vanvård

man.jpg

Bor du i Marks kommun, då hör du kanske till dem som blivit anmäld till länsstyrelsen för vanvård av din hund, för just i Marks kommun är grannarna som värst på att anmäla hundägarna. Om man får tro en artikel idag i GP.

År 2010 gjordes sammanlagt 25 anmälningar om vanvård till länsstyrelsen i Marks kommun, bara i år har länsstyrelsen redan tagit emot 21 anmälningar. Det ser ut att bli något av ett rekordår vad avser anmälningar, i de flesta fall står ord mot ord och man kan inte bevisa att något djur har blivit vanvårdat. De flest anmälningar kommer från grannar som påstår att grannens hund inte blir rastad tillräckligt ofta, ibland är det grannosämja som ligger bakom. Då kan det till och med bli tal om förtal om den anmälde gör en motanmälan, dvs om han eller hon följer regelverket och rastar sina hundar som de skall och trots det bli anmäd så kan det räknas som trakasseri.

Anmälaren tänker kanske inte alltid på konsekvenserna av sin anmälan, tänk om människor kunde sluta att blanda sig i sina grannars liv och sköta sitt eget lite mer. MEN om det verkligen är så att ett djur far illa så skall man självklart göra en anmälan. Av artikeln att bedöma så är de flesta anmälningarna i Marks kommun helt onödiga då man inte kunnat påvisa att vanvård har skett. Man frågar sig dock, varför just grannar i Marks kommun är så ivriga att anmäla varandra? Extra stor avundsjuka på grannen? Eller inget att göra ute på landet, kanske får de lite spänning i livet genom att sitta där och anmäla andra människor?

Men även i andra kommuner finns ivriga anmälare, nu anmäler den anmälde anmälaren för hemfridsbrott, läs mera HÄR

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Grannar till hundägare i Marks kommun ivrigast att anmäla för vanvård

  1. magpie skriver:

    Inaveln har alltid lite svårt med fritidsintressen… Tragiskt men sant!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.