Tio myter om vaccinering

Många tror att det är livsviktigt att vaccinera sin hund, visst det ger ett skydd men är inte alltid nyckeln till ett långt friskt liv. Nedan har vi översatt en del av en studie som gjorts, ni kan läsa hela studien på engelska på länken längst ned på sidan.

Vaccin skyddar våra hundar mot sjukdomar, bidrar till att säkerställa att de lever längre, friska och glada livet ut.
Fel!
Vaccin skyddar bara ibland våra hundar mot sjukdomar (om alls). Vetenskapliga studier på människor om vaccineringar har visat att lika många vaccinerade personer, och ibland fler vaccinerade personer, insjuknar i sjukdomar  än de personer som inte är vaccinerade.

En studie genomförd av Canine Health Concern gjord år 1997, där 2.700 hundar deltog, visade att 68,2% av hundarna i undersökningen med parvovirus insjuknade inom tre månader från att de vaccinerades.

Så vaccin utgör – i bästa fall – bara en 50/50 chans skydd. Men om du tvivlar på giltigheten av CHC undersökningen, fråga runt. Det kommer inte ta lång tid att hitta personer vars hundar insjuknade i sjukdomar kort efter att ha vaccinerats. I en parvo vaccin studie gjord av Dr Ronald D Schultz, chef för patobiologi vid Wisconsin University, konstaterades att tre av sex varumärken för parvo vaccin inte gett något skydd alls, två gav endast delvis skydd, och endast en visade sig vara effektiva. Många av er har säkert varit med om att blodprover för antikroppar av Rabies vaccinet visat negativt trots upprepade vaccineringar, detta är ett bra exempel på att vaccinet inte ger ett 100% skydd hos våra hundar.

Vacciner har utrotat epidemier.

Fel!
Vaccintillverkare vill hävda detta. Men forskningar visar att vacciner generellt infördes efter att sjukdomen redan dött ut: sjukdomar dör ut efter att 67% av en befolkning har utsatts för det. Vaccin mot smittkoppor anges ofta ha utrotat smittkoppor. I själva verket slutade forskare använda vaccinet när de till sist erkände att vaccinet orsakade för många biverkningar.

Vaccinationer har också biverkningar och kan orsaka allergier och epilepsi anfall, hos människor, tänk på vad du utsätter din hund för, vaccinera inte för ofta.

Läs hela studien på länken nedan

Ten Vaccine Myths

Relaterade länkar

  1. Rabies Vaccine Labeling
  2. Homeopathic Treatment For Vaccine Reactions
  3. A Case Of Vaccine Induced Leptospirosis
  4. Lepto Is Making A Comeback
  5. Vaccine Damage In Dogs
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 Responses to Tio myter om vaccinering

  1. Birgitta Fröström skriver:

    Varför måsta man har vaccinet när man åker utomlands med sin hund det fordrar att det skall vaccineras.

  2. 50/50 chans att man inte blir sjuk tycker jag är en bra procent, Fanns det ett 50/50 vaccin mot cancer skulle nog dom flesta ta det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.