11 månader gammal valp dog av råttgift

11 månader gamla Tussan hade av någon anledning fått i sig råttgift, den 24 januari avlivades hon på grund av att det inte fanns något mer att göra för att rädda hennes liv.

Tussans matte tror att hon fått i sig råttgiftet vid någon promenad i Badparken, Stadshusparken och bakom gamla Badhotellet, i Södertälje. Enligt henne skall det ha förekommit rykten på fb att det funnits gift i det området.

Men polisen har inte fått in några andra anmälningar om sjuka hundar och ryktesspridningar om förgiftat kött förekommer runt om i hela Sverige sedan artiklarna om de förgiftade köttet förekommit i Göteborg.

Symptom på råttgiftsförgiftning hos hund

Trötthet och depression kan vara tidiga tecken men ofta noterar djurägarna problemet först när det blir blåmärken och svullnader i huden och blödningar i slemhinnor. Blödningar i slemhinnor ses lättast i munnen och i ögonen. Det börjar som små illröda ”penseldrag” för att övergå i sammanhängande stora röda områden. Om blödningarna är koncentrerade inne i kroppen, tex i brösthålan eller tarmen, så är slemhinnorna istället bleka.

Andningen kan vara snabb och ytlig (tachypne = snabb andning). Lyssnar man på lungorna och hjärtat med stetoskop så kan de normala ljuden vara dämpade på grund av att bröstkorgen fylls med blod (så kallad hemothorax , av hemo = blod, thorax = bröstkorg).

Blod i avföring och kräkningar samt i urin kan förekomma.

Källa: Råttgiftsförgiftning hund

Tussan dog efter att ha fått i sig råttgiftDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.