Försäkra valpen innan den fyller 4 månader

För att vara säker på att försäkringen skall vara så omfattande som möjligt. Tecknas försäkringen efter 4 månaders ålder kan du komma att få begränsningar i försäkringen, samma gäller om du köper vuxen hund som varit oförsäkrad eller haft uppehåll i sin försäkring.

Att skaffa sig en hundvalp kostar pengar och många månaders planering, att försäkra valpen är en hel vetenskap av paragrafer hit och dit. Det gäller att vara påläst och ställa försäkringsbolagen mot varandra då du väljer försäkring till din valp.

Att kolla upp att försäkringen täcker just de bitar som du har tänkt dig för det ändamål du skaffat din hund. Att tänka igenom om en fast självrisk i slutändan blir förmånligare än en rörlig, det enda bolag som idag har en fast självrisk är IF. Deras försäkringspremie kostar lite mer men om olyckan är framme så kan det bli mycket billigare i slutändan.

En uppstickare bland försäkringar är Optimal som har den längsta självriskperioden hela 365 dygn, räknat från första veterinärbesöket!

Viktigt att försäkra hundvalpen tidigtDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 Response to Försäkra valpen innan den fyller 4 månader

  1. Mamma Mia skriver:

    Optimals (Optimal Djurförsäkring i Norr AB) moderbolag är Försäkringsproduktion i Sverige AB som i sin tur har Slanten Holding AB som moderbolag. Två familjer är ägare till samtliga och det är rejäla minusresultat i bokföringen. Seriöst? Time will tell…….

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.